Seksueel misbruik

Beste Tesso,

Eindelijk neem ik even de tijd om je te schrijven. Nou ja, liever gezegd typen, geloof mij dat leest echt aangenamer dan mijn eigen handschrift.Ik vond het best vervelend dat ik zo de deur uit moest rennen, na de laatste sessie.

Het is heel opvallend dat ik al die tijd een gevoel heb gehad dat ik seksueel misbruikt was, maar dit niet in mijn huidige leven kon plaatsen. Helemaal waar is dit niet, want een ex-vriend van mij, heeft ongeveer 15 jaar geleden, mij gedwongen tot seks. En toch heb ik dat beeld niet voor mij gekregen. In de verste verte leek de manspersoon van mijn sessie niet op deze ex-vriend. Het maakt ook niet uit, wel merk ik dat ik een stuk spanning kwijt ben en dat mijn schreeuw er één was die lang geleden al naar buiten wilde, maar dit lukte niet en daarvoor alleen had ik deze sessie kennelijk nodig.

Ik ben je heel dankbaar, omdat ik nu, anders over het voorval van mijn dochter kan praten. Het is zonder de enorme woede die daarvoor direct opkwam en waarvoor ik geen ruimte had, dus onderdrukte, wat weer invloed had op mijn hele persoon/gedrag.

Ook nu heb ik gemerkt dat ik rustiger ben na zo’n sessie en dat het lijkt of ik meer één geheel ben. Of dat er losse stukjes zijn van mijzelf die ik kwijt ben, maar ik weet niet welke stukjes (mij niet bewust) en dat ik door de sessies meer van mijzelf hervind, zonder dat ik precies kan zeggen wat het dan is. Het is meer het gevoel, een goed gevoel.

Nogmaals dank dat je mij dit geeft en dat ik mij zo op mijn gemak kan voelen bij jou. Ik weet niet of dat ik dit bij iemand anders had gekund. Het is natuurlijk niet voor niets dat ik jouw advertentie las, nota bene op vakantie en dat ik wist dat ik naar jou toe wilde.

Alle goeds, tot ziens, groetjes van Mieke